De Emo muziek Emo, ook wel bekend onder

De meesteouders zijn tegenstanders van emo’s omdat ze vaak depressief zijn en ze eennegatief beeld van ze hebben in het algemeen. Moeders willen niet dat hunkinderen op straat wiet roken en zichzelf snijden. Ook demaatschappij is een tegenstander van emo’s.

Emo’s zijn vaak introvert en sociaalawkward. Ze willen geen deel uitmaken van de gewone samenleving.Eigenlijkzijn de enige voorstanders van de emo-subcultuur de emo’s zelf. Tuurlijk zullener ook wel ouders zijn die de beslissingen van hun kinderen accepteren.Ontstaanvan de emo-subcultuurHet woord Emo stond vroeger voor een muziektype ontstaan inde jaren tachtig van de vorige eeuw. Emo was een combinatie van diverse anderemuziektypen zoals popmuziek, hardcore, post-hardcore en met invloeden vannieuwe muziek zoals death metal.

Deze muziekcombinatie (genaamd emo)ontwikkelde zich tot nieuwe melodische rock. De term emo veranderde vanaf eindjaren negentig waardoor deze term nu staat voor een modestijl/lifestyle van(voornamelijk) jongeren. Vanaf het jaar 95 kregen veel mensen een negatiefbeeld over emo’s. Ze werden vaak eng gevonden en sommige christenen dachtenzelfs dat emo’s satanistische bezigheden hadden. EmomuziekEmo, ook welbekend onder de naam Emocore is een genre van muziek die officieel tot een vande sub-genres van de hardcore punk behoort. Emocore is afkorting die staat vooremotional hardcore.

Oorspronkelijk was Emocore een muziekgenre die wat meerunderground was, ontstaan uit de hardcore punk en met invloeden van indiemuziek.Er zijn maarliefst twee soorten van emocore die erg van elkaar verschillen:De origineleemo, en een nieuwere mainstream variant van dezelfde genre. Men vindt  de mainstream emocore veel toegankelijker dande originele emocore. Deze rockmuziek heeft aspecten van de lichtererockmuziek, waardoor deze meer gedraaid wordt op muziekzenders en radiostations.De achtergrond van hardcore punk die voorheen nog zo duidelijk was in de emo muziek,is nu vrijwel geheel verdwenen.

Best services for writing your paper according to Trustpilot

Premium Partner
From $18.00 per page
4,8 / 5
4,80
Writers Experience
4,80
Delivery
4,90
Support
4,70
Price
Recommended Service
From $13.90 per page
4,6 / 5
4,70
Writers Experience
4,70
Delivery
4,60
Support
4,60
Price
From $20.00 per page
4,5 / 5
4,80
Writers Experience
4,50
Delivery
4,40
Support
4,10
Price
* All Partners were chosen among 50+ writing services by our Customer Satisfaction Team

Er zijn in het algemeen verschillende muziek stijlen teonderscheiden waar emo’s vooral naar luisteren. De muziekstijlen zijn Heavymetal, Death metal, Black Metal, Screamo, Post-hardcore, emocore, pop punk endramapop. De muziek waar emo’s naar luisteren bevat vaak emotionele teksten.

Het bezoeken van concerten van deze type muziek is een manier voor emo’s omzich niet zo alleen te voelen. Emo’s gebruiken het concert dan ook als eengelegenheid om samen te komen met andere mensen zoals zijzelf en om plezier temaken.Emoals  Modestijl  De modestijlemo, ontstaan in het begin van de 21ste  eeuw  is vooral dankzij het internet populairgeworden. Kenmerken uit stijlen zoals, skate, grunge, gothic en punk zijn terugte vinden in de stijl emo en hebben de kleding stijl beïnvloedt. Ook zijn erqua kleding nog veel aspecten van mainstream mode te vinden in de emo mode.

Er zijn een aantal stereotiepe emo-stijlen die menkan onderscheiden. Voorbeelden zijn: de indie-emo-look (‘indie’ staat voorindependant), de dressy-emo-look en de nerdy-emo-look. Elke stijl verschilt vanelkaar maar er zijn een paar kenmerken die in elke stijl kunnen voorkomen. Algemene kenmerken die in de stijl van emo’svoorkomen zijn:  Zwart geverfd haar(vaak  bedekt een lok haar éénoog),Kleding met een donkere kleur (meestal zwart), skinny jeans, een lerenriem, strakke t-shirts of truitjes  metde naam van een band, gezicht piercings (in de tong, wenkbrauwen, lippen, oren),donkere versleten Converse schoenen en polsbandjes met metalen versierselen. Wat haardracht verder nog betreft zijn er invloeden te vinden van glamrock,  new wave, gothic en new romantic. En bij klederdrachtzijn er nog invloeden van cosplay en visual kei. Bij mannen komt het androgynuiterlijk ook nog best vaak voor.

Verder zijn er  nog eenaantal veel voorkomende kenmerken van een emo look·        Hoog opgestoken haar·        Plat haar met veel gel·        All stars/ Skate schoenen·        Vest met veel kleuren·        Kledingen met skeletten of doodshoofdenInvloed van emo-modestijlMettertijdnam de mainstream-mode meer en meer aspecten over uit de emo-mode. In Frankrijken België bijvoorbeeld, heeft Tecktonik een aantal belangrijke typischekenmerken van emo-kleding uit de emo-mode overgenomen. En zelfs binnen degothic-subcultuur ging men meer kleding dragen die invloeden had uit deemo-mode. Dit kwam mede ,omdat veel aspecten van de emo-kleding deedterugdenken aan het originele new wave- en new romantic-uiterlijk.

    Mijn Mening over emo’sIk vind datde emo’s gewoon de vrijheid moeten krijgen om te kunnen zijn wie ze willenzijn. Tenzij ze anderen in de omgeving lastig vallen is er totaal geenprobleem. Er zou misschien wel wat gedaan moet worden tegen groepjes van deze subcultuur  die buiten hangen ,wiet roken en zorgen vooroverlast, maar deze groep is kleiner dan de emo’s die dat niet doen. Mede doordie groep heeft de emo-cultuur een veel slechtere naam dan het zou moeten hebben.Ook zou deze subcultuur jongeren zogenaamd aanzetten tot zelfmutilatie en zelfszelfmoord. De groep van zelf mutilerende emo’s is vrij klein, waardoor ik zelfdenk dat dit meer te maken heeft met andere factoren dan door de invloed vanemo-cultuur zelf.